Hollandaisesås.

 
Kokt rimmad torsk med smögenräkor och brynt hollandaisesås, löskokt ägg och riven pepparrot. Vi åt denna rätt på Sturehof restaurang och såsen är makalöst god, passar också till annan fisk .
Om såsen spricker så är det ingen fara. Koka upp ½ dl vispgrädde och vipsa ned i såsen i en tunn stråle. Den går inte ihop direkt, utan rör om då och då, vips så är den hel igen.
 
4 portioner.
 
150 g smör
2 äggulor
2 msk pressad citron
1 krm salt
 
Bryn smöret i en kastrull tills det har en karamelliserad doft och smak. Se till att smöret blir brynt, inte bränt. Vispa äggulor och citronsaft över vattenbad i en bunke tills det blir luftigt och fingervarmt. Ta bort bunken från vattenbadet. Låt smöret svalna lite. Vispa försiktigt ner smöret i ägguleblandningen och vipsa till en luftig sås. Krydda med salt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0