Mjukpepparkaka med lingon.

Bland det godaste man kan baka till jul.
150 g smör, smält och avsvalnat
3 ägg
3 ½ dl strösocker
2 1/4 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 påse Santa Maria pepparkakskryddor
2 dl lingonsylt
Smörj och bröa en avlång form på 2 liter. Rör ihop ägg och socker, vitt och pösigt. Blanda i gräddfil och smör, rör om. Blanda sedan i vetemjöl, bakpulver och pepparkakskryddor, rör om. Sist rör du i 2 dl lingonsylt. Grädda längst ned i ugnen på 175 grader i cirka 50 - 60 minuter.
Pudra med florsocker. Du kan även servera lingongrädde till kakan eller göra en frosting.
Citronfrosting:
½ citron
1½ dl florsocker
25 g smör, rumsvarmt
300 g naturell färskost
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Vispa samman smör och florsocker. Tillsätt färskost, citronskal och saft och vispa till en slät kräm. Bred frostingen över kakan. Ställ kakan i kylen.


Kommentarer
Trackback