Tarteletter med lax.
Pajdeg 75 g smör 21/2 dl vetemjöl 3/4 dl kesella
Fyllning 3 ägg 2 dl vispgrädde 2 msk skånsk senap 1/2 msk flytande honung 2 msk finhackad dill 2 msk färsk riven pepparrot 100 g kallrökt skivad lax 1–11/2 dl riven lagrad ost
Garnering 150–200 g kallrökt skivad lax dill
Ugn 225 grader.
Pajdeg: Arbeta ihop smör och mjöl till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt kesellan och kör tills en degboll bildas. Tryck ut degen i lätt smorda aluminiumformar (mazarinformar el engångsformar). Nagga bottnarna med en gaffel. Låt formarna stå i kylen i minst 30 min.
Fyllning: Vispa samman ägg, grädde, senap, honung, dill och pepparrot. Strimla laxen och fördela den och riven ost i formarna. Häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, känn med sticka att äggstanningen stannat. Täck över om pajerna får för mycket färg. Låt dem svalna något.
Dela stora laxskivor. Snurra ihop dem till små rosor. Garnera tarteletterna med laxrosorna och dill.