Tarteletter med lax.

 
Bjud på dessa lättlagade och goda laxtarteletter med krämig fyllning. De går utmärkt att förbereda och passar lika bra att servera ljumma som kalla.
 
16 st
 

Pajdeg 75 g smör 21/2 dl vetemjöl 3/4 dl kesella

Fyllning 3 ägg 2 dl vispgrädde 2 msk skånsk senap 1/2 msk flytande honung 2 msk finhackad dill 2 msk färsk riven pepparrot 100 g kallrökt skivad lax 1–11/2 dl riven lagrad ost

Garnering 150–200 g kallrökt skivad lax dill

 

Ugn 225 grader.

 

 Pajdeg: Arbeta ihop smör och mjöl till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt kesellan och kör tills en degboll bildas. Tryck ut degen i lätt smorda aluminiumformar (mazarinformar el engångsformar). Nagga bottnarna med en gaffel. Låt formarna stå i kylen i minst 30 min.

 Fyllning: Vispa samman ägg, grädde, senap, honung, dill och pepparrot. Strimla laxen och fördela den och riven ost i formarna. Häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, känn med sticka att äggstanningen stannat. Täck över om pajerna får för mycket färg. Låt dem svalna något.

 Dela stora laxskivor. Snurra ihop dem till små rosor. Garnera tarteletterna med laxrosorna och dill.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0