Bourbon chicken.

Det här är en kycklingrätt som ofta förekommer på amerikanska food courts. Man kan tro på namnet att rätten ska innehålla bourbon/whiskey, men sägen säger att det är en kinesisk kock som kom upp med ursprungsreceptet som arbetade på Bourbon Street!

Det är ett amerikanskt recept som är har omvandlat till svenska mått.

4 - 5 portioner.

 

900 gr kycklingfilé, skär i mindre bitar
1 krossad vitlöksklyfta
0,25-0,5 tsk ingefära
(0,75 tsk Red hot chili flakes)
2 msk ketchup
0,75 dl ljus muscovado socker
0,75 dl äppeljuice
1 msk cider vinäger
1,25 dl vatten
0,75 dl kinesisk soja
smör

Bryn kycklingen i smör tills de får lite färg.  Blanda ihop alla ingredienser till såsen och låt den koka upp. Lägg i kycklingen och låt den sjuda i 20 minuter. Om du tycker att såsen är tunn kan du reda den med maizena.  Du kan också använda färsk ingefära. Servera med ris och grönsaker.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0