de Buer.


Det här är det bästa köp jag någonsin gjort när vi köpt stekpanna. Den har inte långt skaft så den går att få in i ugnen och vi har även använt den på grillen. Helt suverän om man sköter den på rätt sätt.
 
Den franska landsbygden är skapare av så mycket när det kommer till köket. Så många klassiska rätter har fötts där. Även en hel del klassiska köksredskap kommer därifrån. Ett exempel är de Buyers stekpannor och kokkärl.

De Buyers historia sträcker sig så långt bakåt som till 1830-talet då några franska gjuterier började gjuta olika redskap åt den inflytelserika familjen de Buyer. Sedan dess har de Buyer tillverkat framför allt stekpannor i kolstål och koppar av hög kvalitet. Det är få andra stekpannor, kastruller eller grytor som kan mäta sig med dem som de Buyer tillverkar. De Buyers stekpannor och kokkärl blir bara bättre och bättre ju mer man använder dem. Istället för som andra stekpannor som blir sämre med tiden.
 
De Byuer "Lyonnaise" Mineral B Element är en kvalitetspanna i kolstål från franska de Buyer. 

  Den tål mycket höga temperaturer. Upphettning och avsvalning måste dock ske långsamt så inte järnet slår sig.

Pannan kan användas på alla värmekällor, även induktion. Pannorna är sprayade med bivax. Detta förbättrar ”släpp-lätt-effekten” under instekningsprocessen. Det skyddar även mot rost. Överflödigt bivax ska diskas av med hett vatten innan pannan används.
Alla typer av redskap - även metallredskap - kan användas i pannan. Pannan blir allteftersom den används mörkare och mörkare, den blir instekt. Detta är naturligt och gör att pannan blir bättre och bättre och ger en släpp-lätt-effekt.

Pannan diskas för hand endast med hett vatten. Undvik diskmedel. Måste pannan diskas med diskmedel, efterolja den genom att hälla i matolja, värm upp på medelvärme i fem minuter, låt svalna och torka ur överskottsoljan. Då och då kan en grovrensning av pannan göras. Häll i grovt salt så det täcker stekytan. Värm upp pannan ordentligt i 1½ minut och häll därefter bort saltet och torka med hushållspapper. Olja sedan in den enligt ovan och torka ur.

Pannan är garanterad fri från PTFE och PFOA!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0