Formbakad fläskytterfile med lingon - och gräddsås.

800-1000 g
fläskytterfilé (urbenad kotlettrad)
salt & peppar
3 dl vispgrädde
1 dl rårörda lingon
4 msk koncentrerad kalvfond
2 msk kinesisk soja
Till servering, ta vad du vill
sallad
pressad potatis
gelé
Sätt ugnen på 175°. Putsa köttet, salta och peppra. Lägg det i en brödform på 1,5-2 liter – det ska vara ganska trångt.
Blanda grädde, lingon, fond och soja. Häll såsen i formen, se till så den kommer in under och vid sidorna. Baka mitt i ugnen till ca 70° innertemp, det tar ungefär 1,5 timme.
Ansa och koka brysselkålen nätt mjuk. Halvera dem och bryn i smör, krydda.
Ta upp köttet, skär i tunna skivor och lägg upp på brysselkålen. Vispa ihop såsen, smaka ev av och servera med kött och tillbehör.
Dryckestips
2012 Torres Coronas Tempranillo, Spanien Nr Nr 6996, 69 kr
2013 Graham Beck Shiraz Cabernet, Sydafrika Nr 12986, 69 kr
Alkoholfritt 2014 Natureo Free Syrah, Spanien Nr 1940, 54 kr