Italiensk fiskgryta.

4 portioner.
6 potatisar, koka dem i saltat vatten
1 fiskblock, 500 g, skär i grova bitar
200 g svarta oliver
1 msk olja
2 vitlöksklyftor, skiva
2 gula lökar, skiva
1 fänkålsstånd, skiva
6 sardeller
2 msk kapris
2 morötter, skär i cm stora bitar
1 burk hela konserverade tomater
½ kruka timjan
½ tsk chilipeppar
salt & peppar
Fräs oliver o olja i en gryta 2 - 3 minuter. Tillsätt vitlök, gul lök , fänkål, sardeller och kapris. Stek under omrörning i 2 minuter. Vänd ned morötter, tomater, timjan och chilipeppra. Koka på svag värme i 20 minuter. Vänd ned den kokta potatisen och fisken. Sjud i 5 - 8 minuter. Salt och peppar. Servera med ett gott bröd och garnera med några fänkålsvippor.
Kommentarer
Trackback