Italiensk köttfärspaj.

 
PAJSKAL
 
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
125 g smör
 
FYLLNING
400 - 500 g blandfärs
1 liten finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
2½ dl crème fraiche ( paprika & chili )
½ burk strimlade soltorkade tomater
½ burk gröna oliver
1 msk oxfond
1 msk chilisås
½ msk kinesisk soja
salt & peppar

TOPPING

1 stor mozzarella

körsbärstomater

½ burk stora oliver

½ burk soltorkade tomater

 

Ställ ugnen på 175 grader. Tärna ner kallt smör i vetemjölet och rör ner vatten. Arbeta ihop till en smidig deg.
Ställ kylskåpskallt i 15 minuter. Tryck ut degen i formen och picka den med en gaffel och förgrädda den i ca 10 -13 minuter.
Gör under tiden fyllningen. Hetta upp en stekpanna med smör fräs löken glansig, vänd ner färsen och stek den klar. Vänd i crème fraiche, soja, fond. Låt sjuda upp och sist vänder du ner oliver och strimlade soltorkade tomater. Fyll upp pajskalet med fyllningen ( blir det mycket vätska i botten av stekpannan kan du skippa just det) Skiva mozzarellan och strö över toppingen och ställ in i ugnen i cirka 30 – 35 minuter tills pajen fått vacker färg.

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0