Räkor al pil pil.
Mera tapas som räcker till 6 - 8 personer.Servera gärna med baguette, det är oerhört gott att doppa brödet i den välsmakande oljan.
Ingredienser:
¾ stora ishavsräkor, tinade
3 st. vitlöksklyftor
1-2 st. röda spanska pepparfrukter
1 dl olivolja
½ dl hackad persilja
Sätt ugnen på 250°. Skala räkorna och fördela dem i små ugnssäkra portionsformar.
Finhacka vitlöken. Ta bort kärnorna och mellanväggar från pepparfrukten om du inte vill ha det alltför hett. Finhacka pepparfrukten.
Hetta upp oljan i en kastrull tillsammans med vitlök och pepparfrukt. Tills vitlöken börjar få lite färg. Häll den heta oljan över räkorna och ställ in formarna en kort stund i ugnen tills det börjar bubbla och bli riktigt hett. Strö över lite persilja och servera genast.
Kommentarer
Trackback