Tryffeltårta med choklad och saffran.

En riktig konfekttårta som avnjuts i små bitar. Prova även att göra tryffeln utan saffran, då framträder den vita chokladen på ett helt annat sätt.
100 g smör
2 dl strösocker
4 ägg
200 g mörk choklad
SAFFRANSTRYFFEL
1 dl vispgrädde
0,25 g saffran, ½ kuvert
200 g vit choklad
GARNERING
75 g mörk choklad
40 g valnötter
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Ta bort från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör tills allt är smält. Vispa ner socker och sedan äggen ett i taget tills allt är jämnt blandat. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda på andra falsen ner-ifrån 15-20 min. Låt kallna. Saffranstryffel: Stöt sönder saffranet och låt det koka upp med grädden. Hacka chokladen och låt den smälta i den varma grädden. Häll smeten överchokladtårtan och låt stelna. Garnering:
Smält chokladen och doppa nötterna till hälften i choklad. Låt chokladen stelna innan du lägger nötterna på tårtan. Förvara tårtan i kyl eller frys fram till servering.
Kommentarer
Trackback