Tryffeltårta med choklad och saffran.

 
En riktig konfekttårta som avnjuts i små bitar. Prova även att göra tryffeln utan saffran, då framträder den vita chokladen på ett helt annat sätt.
 
100 g smör
2 dl strösocker
4 ägg
200 g mörk choklad
 
SAFFRANSTRYFFEL
 
1 dl vispgrädde
0,25 g saffran, ½ kuvert
200 g vit choklad
 
GARNERING
 
75 g mörk choklad
40 g valnötter
 
 

 Sätt ugnen på 200°.  Smält smöret i en kastrull. Ta bort från värmen.  Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör tills allt är smält.  Vispa ner socker och sedan äggen ett i taget tills allt är jämnt blandat. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.  Grädda på andra falsen ner-ifrån 15-20 min. Låt kallna.  Saffranstryffel: Stöt sönder saffranet och låt det koka upp med grädden. Hacka chokladen och låt den smälta i den varma grädden. Häll smeten överchokladtårtan och låt stelna. Garnering:
Smält chokladen och doppa nötterna till hälften i choklad. Låt chokladen stelna innan du lägger nötterna på tårtan. Förvara tårtan i kyl eller frys fram till servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0