Vietnamesiska vårrullar med nouc cham-dippsås.

 
Färska vårrullar med räkor, koriander och dipp sås. Du kan fylla dem med vad du vill tex så passar det med avokado till räkorna. Om du inte vet hur du ska vika ihop rullarna så finns det filmer på youtube.
 
4 portioner.
 
12  rispapper (ca 7,5 cm x 15 cm)

400g  skalade räkor

 koriander, gärna från thailändsk butik ( mycket koriander )

1  gurka

1  morot

2  salladslökar

1  handfull mynta

  isbergssallad

1  handfull thaibasilika

 

DIP SÅS:

3msk  limejuice

2 msk strösocker

1 dl vatten

2,5 msk fisksås

1 vitlöksklyfta

1 - 2 små röda chilifrukter

1 handfull koriander

1 handfull mynta

 

Blanda limejuice, socker och vatten i en liten skål tills sockret är upplöst. Avsluta med fisksås och tillsätt finhackad vitlök och finhackad chili. Smaka av och justera smakerna så att du har en bra balans mellan surt, sött, salt och kryddigt. Låt dippsåsen vila i rumstemperatur tills det är dags att servera. Blanda i finhackad koriander och mynta precis innan servering.                    

                                       Finhacka gurka, morot och salladslök. Placera rispapper, ett i taget, i en skål med ljummet vatten tills det är mjukt och böjbart. Pensla gärna utsidan med olja så att de inte fastnar i varandra.                

                                       Fyll rispapperet med korianderblad.                    

                                       Fyll på med tre till fyra räkor och strö över finhackad gurka, morot och salladslök. Avsluta med ett par blad av vietnamesiskt koriander, mynta, koriander, krispsallad och thailändsk basilika.                    

                                       Servera genast med den vietnamesiska dippsåsen.                    

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0