Bountykladdkaka.
Fick tips på denna goda kaka av Birgitta. Den består av en ljuvligt god kladdkakebotten, en krämig Bountyfyllning med kokos och ett täcke av smarrig choklad.
12 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
3/4 dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
3 ägg
3/4 dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
Kokosfyllning
200 g kokos (spar 1–2 msk till garnering)
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g
200 g kokos (spar 1–2 msk till garnering)
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g
Garnering
200 g mörk choklad, smält (kan bytas mot mjölkchoklad)
2 tsk rapsolja (för att chokladen ska bli mjuk och inte spricka när man skär kakan)
kokos
200 g mörk choklad, smält (kan bytas mot mjölkchoklad)
2 tsk rapsolja (för att chokladen ska bli mjuk och inte spricka när man skär kakan)
kokos
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
Grädda kakan mitt i ugnen i 26–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.
Kokosfyllning: Blanda kokos och kondenserad mjölk i en skål.
Bred ut kokosblandningen över kladdkakan.
Bred ut den smälta chokladen över kokosen. Strö över lite kokos och låt chokladen stelna.
Kommentarer
Trackback