Het fisk- och räkgryta med kokosmjölk.

Servera grytan som den är eller med kokt ris.
4 portioner.
600 g fiskfilé, lax och torsk, skär i 5 cm bitar
½ dl färskpressad limejuice
½ tsk salt
2 stora gula lökar, skiva
1 vitlöksklyfta, skiva
1 röd chilifrukt, finhacka
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
2 dl vatten
½ dl finhackad persilja
½ dl finhackad koriander
1 burk kokosmjölk
150 g skalade räkor
4 salladslökar, strimla
Lägg fiskbitarna i limejuicen och saltet. Fräs lök, vitlök och chilifrukt i olja på svag värme. Tillsätt krossade tomater, vatten, persilja och koriander, låt sjuda i 10 minuter. Häll i kokosmjölken och låt koka upp. Späd ev. med mer vatten om det behövs. Sänk värmen och lägg i fisken. Sjud i 6 minuter. Vänd ner räkorna och låt dem bli varma. Toppa med den strimlade salladslöken. Salta och peppra om det behövs.
Kommentarer
Trackback