Italienska frikadeller i tomat- och paprikasås.

 
Fantastiskt gott och så enkelt att göra. min nya favorit pasta är Barilla nr 9 och den passar utmärkt till denna rätt. Har inte trott att kokta köttbullar skulle vara så gott.
 
4 portioner.
 
Frikadeller:

500 g  nötfärs

1   ägg

0,5 dl  tomatpuré

4 dl finriven parmesan

1 dl  persilja

1 tsk  salt

0,5 tsk  svartpeppar

 

Tomat & paprikasås:

1 burk grillad paprika i olja 200 g

1 hackad gul lök

3 rivna vitlöksklyftor

2 msk tomatpure

500 g krossade tomater

1 dl vatten

salt

 

Topping:

riven parmesanost

 

Hacka de grillade paprikorna om de är i stora bitar. Stek lök, vitlök och paprika i lite olja från paprikan. Tillsätt tomatpurén. Stek någon minut under omrörning. Häll i krossade tomater och vatten, låt sjuda 10 min. Smaka av med salt. Mixa ev. såsen.

Blanda färsen med ägg, tomatpuré, parmesan, persilja, salt och peppar. Rulla ca 10 stora köttbullar, lägg ner dem i tomatsåsen och låt koka klart under lock, ca 20 min. Servera med nykokt pasta och toppa med  parmesan .

 

 

 

                                                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0