Italienska frikadeller i tomat- och paprikasås.

500 g nötfärs
1 ägg
0,5 dl tomatpuré
4 dl finriven parmesan
1 dl persilja
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Tomat & paprikasås:
1 burk grillad paprika i olja 200 g
1 hackad gul lök
3 rivna vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
500 g krossade tomater
1 dl vatten
salt
Topping:
riven parmesanost
Hacka de grillade paprikorna om de är i stora bitar. Stek lök, vitlök och paprika i lite olja från paprikan. Tillsätt tomatpurén. Stek någon minut under omrörning. Häll i krossade tomater och vatten, låt sjuda 10 min. Smaka av med salt. Mixa ev. såsen.
Blanda färsen med ägg, tomatpuré, parmesan, persilja, salt och peppar. Rulla ca 10 stora köttbullar, lägg ner dem i tomatsåsen och låt koka klart under lock, ca 20 min. Servera med nykokt pasta och toppa med parmesan .