Kladdkaka med chokladtopping.
En kladdkaka med massor av choklad.
4 ägg
4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
170 g smält smör
½ burk karamelliserad mjölk
3 Mars delad i bitar
Topping:
400 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
ev Mars till dekorering
Ugn 175 grader.
Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter.
Börja med att breda på ut av kladdkakssmeten i den, och klicka ut kolakrämen / karamelliserade mjölken i smeten , dela marsen i mindre bitar och tryck ner. Ställ in i ugnen i cirka 25-30 minuter. Den ska fortfarande vara lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. När kladdkakan svalnat så gör du toppingen, sjud upp grädden och bryt ner chokladen. Och rör tills chokladen är blank, och bred ut över kladdkakan. Skär Marsgodiset i fina snitt och dekorera kladdkakan med, så att de fastnar i chokladroppingen.
Servera med lite lättvispad grädde.