Kladdkaka med chokladtopping.

En kladdkaka med massor av choklad.

4 ägg

4 dl socker

1 tsk vaniljsocker

5 msk kakao

2 dl vetemjöl

170 g smält smör

½ burk karamelliserad mjölk

3 Mars delad i bitar

 

Topping:

400 g mjölkchoklad

1 dl vispgrädde

ev Mars till dekorering

 

Ugn 175 grader.

  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter.

Börja med att breda på ut av kladdkakssmeten  i den, och  klicka ut kolakrämen / karamelliserade mjölken i smeten , dela marsen i mindre bitar och tryck ner. Ställ in i ugnen i cirka 25-30 minuter. Den ska fortfarande vara lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. När kladdkakan svalnat så gör du toppingen, sjud upp grädden och bryt ner chokladen. Och rör tills chokladen är blank, och bred ut över kladdkakan. Skär Marsgodiset i fina snitt och dekorera kladdkakan med, så att de fastnar i chokladroppingen.

Servera med lite lättvispad grädde.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0