Lingonglass med pepparkaka.

Lingonglassen gör du själv – med eller utan glassmaskin. Du kan utesluta pepparkakorna och äta glassen som den är eller göra en kolasås som du ringlar över glassen.
4 portioner.
½ vaniljstång
2 ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl mjölk, 3 procent
3 dl vispgrädde
1 dl lingon, färska eller frysta
12 pepparkakor
2 ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl mjölk, 3 procent
3 dl vispgrädde
1 dl lingon, färska eller frysta
12 pepparkakor
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Vispa ihop ägg, vaniljfrön och socker i en bunke.
Häll ner mjölk och grädde. Tillsätt lingonen.
Häll smeten i en glassmaskin eller frys den i en bunke eller plastlåda. Rör i glassmassan 5–6 gånger under infrysningen om du inte använder en maskin. Låt glassen stå i frysen i ca 5 timmar eller gärna över natten.
Servering: Krossa några pepparkakor i botten av varje skål, forma en glasskula och garnera med en pepparkaka.
Kommentarer
Trackback