Ingefärsmarinerade karréspett med grillad romansallad och limeyoghurtsås.

Skär köttet i så tunna skivor det går. Låt fettet sitta kvar; det smälter vid tillagning och ger god smak på köttet. Tråckla upp köttskivorna på grillspett. Skär ingefära, vitlök och chili i lite mindre bitar och mixa sedan alla ingredienser till en slät marinad. Pensla köttet noggrant med marinad och låt gärna marinera en stund. Grilla spetten på båda sidor, ca 2 min per sida, tills de är genomstekta.
2 romansalladshuvuden
1 msk olivolja
2 tsk flingsalt
0.5 tsk svartpeppar
3 dl yoghurt 10%
1 vitlöksklyfta, riven
0.5 lime, finrivet skal och pressad saft
0.5 msk olivolja
flytande honung
salt
Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med honung och salt. Dela romansalladen på längden och ringla över olja. Salta och peppra. Grilla varsamt någon minut per sida, så att den inte blir bränd. Salladen ska bli genomvarm men behålla en krispig mitt. Ringla över lite av såsen vid servering och servera till spetten.