Ingefärsmarinerade karréspett med grillad romansallad och limeyoghurtsås.

 
Soja, vitlök, ingefära – numera en smaksäker klassiker till karré. Romansalladen får ett riktigt lyft av grillen.
 
4 portioner.
 
600 g fläskkarré
 
Marinad:
40 g färsk ingefära, rivs
3 vitlöksklyftor, rivs
1 röd chili, hacka
1 dl ketchup
1 msk soja
 

Skär köttet i så tunna skivor det går. Låt fettet sitta kvar;  det smälter vid tillagning och ger god smak på köttet. Tråckla upp köttskivorna på grillspett. Skär ingefära, vitlök och chili i lite mindre bitar och mixa sedan alla ingredienser till en slät marinad. Pensla köttet noggrant med marinad och låt gärna marinera en stund. Grilla spetten på båda sidor, ca 2 min per sida, tills de är genomstekta.

 

                  2  romansalladshuvuden                    

                                                                         1 msk olivolja                    

                                                                         2 tsk  flingsalt                    

                                                                       0.5 tsk  svartpeppar         

           

                                                                           Limeyoghurtsås :
      

                                                                          3 dl  yoghurt 10%                    

                                                                         vitlöksklyfta, riven                    

                                                             0.5 lime, finrivet skal och pressad saft                    

                                                                           0.5 msk  olivolja                    

                                                                           flytande honung                    

                                                                                   salt

 

Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med honung och salt. Dela romansalladen på längden och ringla över olja. Salta och peppra. Grilla varsamt någon minut per sida, så att  den inte blir bränd. Salladen ska bli genomvarm men behålla en krispig mitt. Ringla över lite av såsen vid servering och servera till spetten.

                                                                   

 

                                                

 

                                                   

 

                                            

 

                                                                 

 

 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0