Ingefärsmarinerade laxspett.

Lägg lax på grillen! Ett recept med spännande smaker som passar fint till sommarens grillfester. Marinaden passar också till kyckling. Ett tips är att skära laxen i stora kuber så blir den inte torr.
4 portioner.
600 g lax , i kuber
1 citron i skivor
salt & peppar
Marinad:
2 msk japansk soja
½ msk worcestershiresås
1 msk riven ingefära
1 citron, skalet
1 msk olivolja
Garnering: hackad röd chili
Skär laxen i kuber, ca 4×4 cm, och lägg i en skål. Rör ihop ingredienserna
till marinaden och häll över fisken. Låt stå i en timme.
Om du använder träspett så lägg dem i blöt.
Lyft upp fisken och salta och peppra den.
Låt ligga i 15 minuter. Varva laxkuber och citronskivor på spett. Grilla spetten runt om ca
6–7 minuter. Lägg upp på fat och garnera med chili.
Kommentarer
Trackback