Kardemummakaka med rabarber.

Rustik sockerkaka med smak av kardemumma och rabarber. Bjud den som dessert eller till kaffet.
10–12 bitar
150 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 rabarberstjälkar, 300 g
2 msk strösocker
1½ tsk maizena majsstärkelse
Topping:
florsocker
Ugn 175°
Gör så här
1. Smörj och bröa en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diam. Kläm gärna ett smort bakpapper i botten på formen. Blanda smör, socker och ägg med en elvisp.
2. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dessa i smeten. Vispa allt till en slät smet. Bred ut smeten i formen.
3. Dela rabarbern i ca 1 cm stora skivor. Blanda samman rabarber, socker, kardemumma och majsstärkelse. Fördela blandningen över smeten.
4. Grädda mitt i ugnen ca 50 min. Låt kakan svalna något. Sikta lite florsocker över den. Servera med vaniljvisp eller vispad grädde.
Kommentarer
Trackback