Stekt abborre med fänkålssås och rödbetspure.


Det här är en förrätt , men öka bara mängden abborre om du vill ha det till en huvudrätt. Du kan även göra potatispure och skippa gröna ärtorna som jag hade till rätten. Såsen passar till all vit fisk.
 
8 portioner.
 
8 byxade abborrfiléer
 salt & peppar
25 g smör
1 kruka dill, kan uteslutas
 
SÅS:
½ fänkålsstånd
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
2 stjärnanis
salt & peppar
ev lite gin
 
Rödbetspure :
 
4 kokta rödbetor
3 msk crème fraiche
salt
 
SÅS: Ansa och finhacka fänkålen. Koka den mjuk under lock i vatten och hönsbuljong. Mixa till en slät sås. Rör ut mjölet i lite av grädden och vispa ner buljongen med fänkål. Vispa ner resten av grädden ,stjärnanis och gin. Koka i 3 minuter. Ta bort stjärnanisen. Salta & peppra.
PURE: Skär rödbetorna i bitar och mixa med crème fraiche och salt. Serveras kall.
Krydda fiskfiléerna och stek dem i smör och garnera med dill.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0