Dubbel kladdkaka med nougattäcke.

 

10–12 personer  

MÖRK CHOKLAD

125 g smör 125 g mörk choklad 125 g florsocker, ca 2 1/2 dl 60 g vetemjöl, ca 1 rågad dl 1 1/2 ägg, rumstempererat 2 dl frysta hallon, ca 100 g

VIT CHOKLAD

125 g smör 125 g vit choklad 125 g florsocker, ca 2 1/2 dl 60 g vetemjöl, ca 1 rågad dl 1 1/2 ägg, rumstempererat, ej kylskåpskallt finrivet skal av en tvättad citron

NOUGATTOPP

250 g nougat 1 dl nutella

GARNERING & SERVERING

lättvispad grädde, smält nougat, flagad choklad, bär

1. Ta fram samtliga ingredienser och två kastruller. Smält smöret till respektive smet i vardera kastrull på låg värme. Hacka chokladen. Sätt ugnen på 175°.

2. När smöret är smält, rör ner choklad och florsocker till respektive smet. Rör ihop kraftigt med en ballongvisp. Dra av från värmen när smeten är smält och slät. Finriv citronskalet och rör ner i den vita chokladsmeten tillsammans med mjöl och ägg. Rör ner mjöl och ägg i den mörka chokladsmeten.

3. Klä en rund bakform med avtagbar botten med bakpapper och smörj kanterna. Häll i den mörka chokladsmeten.

4. Strö ut hallonen.

5. Häll den vita chokladsmeten ovanpå den mörka.

6. Baka i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna. Låt gärna stå över natten.

7. Smält nougaten i vattenbad tillsammans med nutellan, häll på när kakan har svalnat. Ställ hela formen kylskåpskallt. Gärna över natten. Servering: Ta ur kakan ur formen och låt den bli rumstempererad, ca 30 minuter. Garnera och servera med exempelvis smält nougat, flagad choklad och/eller bär och lättvispad grädde!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0