Fish tacos deluxe.

600 g torskfilé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
cayennepeppar
1,5 dl vetemjöl
1 ägg
3 dl pankoströbröd
1 liter rapsolja till fritering
Kiwi- och limesås:
4 ätmogna kiwi
0,5 kruka koriander
1 stor lime, finrivet skal och saft
1 stänk tabasco
salt och ev honung
Picklad rödlök:
2 rödlökar, skiva tunt
1½ dl vatten
1 dl strösocker
½ dl ättikssprit, 12 %
1 stjärnanis
2 krm salt
Till servering:
4 stora tortillabröd eller 8 små
2 gemsallad
2 avokador
0,5 kruka koriander
2 dl gräddfil
Kiwi- och limesås:
Mixa alla ingredienser till en slät sås och smaka av med salt och ev honung.
Skär fisken i stora kuber. Salta och peppra. Doppa i mjöl, lättvispat ägg och sist pankoströbröd.
Häll olja i en kastrull med höga kanter och värm till 175°. Fritera några fiskbitar i taget tills de är krispiga och gyllene, ca 5 min. Låt rinna av på hushållspapper.
Picklad rödlök: Skiva 2 rödlökar tunt, gärna med mandolin. Värm 1 ½ dl vatten, 1 dl strösocker och ½ dl ättiksprit (12 %) tills sockret smält. Lägg i 1 stjärnanis, 2 krm salt och löken. Låt stå i kylen till servering.
Stek bröden hastigt i torr stekpanna och servera fisken med sallad, avokado, koriander, gräddfil, picklad rödlök och såsen.