Fish tacos deluxe.

 
En variant på tacos .
4 portioner
 

600 g  torskfilé

1 tsk  salt

2 krm  svartpeppar

cayennepeppar

1,5 dl  vetemjöl

1   ägg

3 dl  pankoströbröd

1 liter  rapsolja till fritering

 

Kiwi- och limesås:

4  ätmogna kiwi

0,5 kruka  koriander

1  stor lime, finrivet skal och saft

1  stänk tabasco

salt och ev honung

 

Picklad rödlök:

2 rödlökar, skiva tunt

1½ dl vatten

1 dl strösocker

½ dl ättikssprit, 12 %

1 stjärnanis

2 krm salt

 

Till servering:

4  stora tortillabröd eller 8 små

2   gemsallad

2   avokador

0,5 kruka  koriander

2 dl  gräddfil

 

Kiwi- och limesås:

Mixa alla ingredienser till en slät sås och smaka av med salt och ev  honung. 

Skär fisken i stora kuber. Salta och peppra. Doppa i mjöl, lättvispat ägg och sist pankoströbröd. 

Häll olja i en kastrull med höga kanter och värm till 175°. Fritera några fiskbitar i taget tills de är krispiga och gyllene, ca 5 min. Låt rinna av på hushållspapper. 

 Picklad rödlök: Skiva 2 rödlökar tunt, gärna med mandolin. Värm 1 ½ dl vatten, 1 dl strösocker och ½ dl ättiksprit (12 %) tills sockret smält. Lägg i 1 stjärnanis, 2 krm salt och löken. Låt stå i kylen till servering.

Stek bröden hastigt i torr stekpanna och servera fisken med sallad, avokado, koriander, gräddfil, picklad rödlök  och såsen.

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0