Fruktsallad med kardemummaglass och crunch.

 
En frisk fruktsallad är alltid gott, och med en kryddig kardemummaglass, lättgjord på kallrörd smet, lyfter det ytterligare.
 
4 portioner.
 
2 - 3 apelsiner
2 sharonfrukter , permison
3 - 4 smulade småkakor tex mandelskorpor eller choklad kakor
 
Kardemummaglass:
4 äggulor
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
2½ dl mjölk , 3%
2 dl vispgrädde
 
Glass:
 Vispa äggulor, strösocker, vaniljsocker och kardemumma ljus och poröst. Rör i mjölk och grädde, blanda väl men vispa inte mer. Kör smeten i glassmaskin och servera direkt, eller frys in för senare bruk.

 Skala apelsinerna med vass kniv så alla hinnor försvinner. Skiva apelsinerna ganska tunt, liksom sharon/persimon. Varva frukten på fyra assietter. Strö kaksmulor över och bjud med en generös skopa glass.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0