Fruktsallad med kardemummaglass och crunch.

En frisk fruktsallad är alltid gott, och med en kryddig kardemummaglass, lättgjord på kallrörd smet, lyfter det ytterligare.
4 portioner.
2 - 3 apelsiner
2 sharonfrukter , permison
3 - 4 smulade småkakor tex mandelskorpor eller choklad kakor
Kardemummaglass:
4 äggulor
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
2½ dl mjölk , 3%
2 dl vispgrädde
Glass:
Vispa äggulor, strösocker, vaniljsocker och kardemumma ljus och poröst. Rör i mjölk och grädde, blanda väl men vispa inte mer. Kör smeten i glassmaskin och servera direkt, eller frys in för senare bruk.
Skala apelsinerna med vass kniv så alla hinnor försvinner. Skiva apelsinerna ganska tunt, liksom sharon/persimon. Varva frukten på fyra assietter. Strö kaksmulor över och bjud med en generös skopa glass.
Kommentarer
Trackback