Mums Mums.

20 stycken.
4 ½ dl strösocker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1½ dl vatten, kallt
1½ msk gelatinpulver
1½ dl vatten, kokhett
Garnering:
4 dl kokos
1 - 2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR:
Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.
Blanda gelatinpulvret och det kokheta vattnet i en skål.
Häll den varma gelatinblandningen i sockermassan och vispa kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är vit och fluffig.
Blanda ihop kokosflingor, kakao och vaniljsocker i en skål. Börja med den mindre kakaomängden och smaka av så att det blir lagom chokladsmak.
Strö ett tunt lager av kokosblandningen i botten på en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Bred ut skumsmeten jämnt ovanpå och strö kokosblandningen även på ytan. Låt stå kallt och stelna i ett par timmar.
Lyft över skumkakan på en skärbräda och skär den i bitar. Doppa kanterna i kokosblandningen. Förvara rutorna i kylskåpet.
Kommentarer
Trackback