Öppen moussaka.

2 auberginer
1 msk olivolja
1 finhackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
400 g lammfärs
1 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
0,5 msk torkad oregano
1 tsk malen kanel
salt & peppar
Ostsås:
1 ägg
2 dl rysk yoghurt
2 dl finriven parmesan
salt och peppar
Sätt ugnen på 175°. Dela auberginerna på mitten och baka mjuka mitt i ugnen, ca 30 min. Skrapa ut innanmätet med en sked tills det är ½ cm kvar till skalet. Hacka det utgröpta innanmätet grovt och lägg skalen i en ugnsform.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken under omrörning ca 5 min. Tillsätt vitlök och köttfärs och stek på hög värme tills färsen är brynt. Sänk värmen och tillsätt resterande ingredienser. Låt sjuda (småputtra) ca 10 min.
Ostsås:
Vispa ägget lätt och tillsätt yoghurt och parmesan. Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner den hackade auberginen i köttfärssåsen och fyll aubergineskalen med den. Skeda över ostsåsen och gratinera mitt i ugnen till fin yta. Servera gärna med en grön sallad.