Tarte flambee` med rökt lax.

 
Superenkelt och matigt tilltugg med härliga smaker – funkar också som varmrätt för 2-3 personer. Receptet kommer från Håkan Larsson som jag gillar skarpt. Enkla och goda recept.
 

1 färdig pizzadeg

1 dl crème fraiche

2 - 3 dl riven västerbottensost

150 - 200 g kallrökt lax i skivor

 

Gräslöks gremolata:

1 kruka gräslök

rivet skal av 2 citroner

2 msk rapsolja

 

Sätt ugnen på 150°. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakpapper. Bred på crème fraiche och strö över osten. Grädda till fin färg mitt i ugnen, ca 15 min.

 Under tiden, strimla laxen och finhacka gräslöken. Blanda gräslöken med citronskal och olja.

 Ta ut den färdiga tarten, låt svalna något. Fördela lax och gremolata över, skär i bitar och servera direkt.

 

Dryckestips

2014 Muscadet Sèvre et Maine sur lie, Frankrike, Nr 2275, 79 kr

eller

Langlois Crémant de Loire Brut, Frankrike Nr 7404, 129 kr

Alkoholfritt 2014 Jacob’s Creek Unvined Riesling, Australien Nr 1935, 59 kr

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0