Köttfärsgratäng med potatis.

 
Här gör ugnen jobbet.
 
8 portioner.
 
 
500 g blandfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
2 msk tomatpuré
1 msk torkad basilika
2 dl crème fraiche
salt och peppar
500 g potatis
250 g rotselleri
olja till formen
2 dl matlagningsgrädde
150 g riven ost
 
 
Servering
vitkål
apelsin
 
 Sätt ugnen på 200°. Hacka gul lök och vitlök fint och fräs i olja tillsammans med köttfärs, tomatpuré och torkad basilika tills köttet är genomstekt, ca 10 minuter. Vänd ner crème fraiche och smaka av med rikligt med salt och peppar.
 Skala potatis och rotselleri och skiva tunt med kniv eller mandolin. Smörj en ugnssäker form och varva potatis, rotselleri och köttfärs. Häll över matlagningsgrädde och avsluta med riven ost.
 Grädda i mitten av ugnen 50–55 minuter, prova med en sticka – potatisen och rotsellerin ska vara mjuka. Servera gärna tillsammans med en sallad på vitkål och apelsin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0