Linsbolognese.

 
Spaghetti och köttfärssås” men utan köttfärs.
 
4 portioner.
 
1 gul lök, finhacka
1 morot, tärna
1 selleristjälk, skär i tunna skivor
 smör
olovolja
1 msk tomatpure
1 burk konserverade körsbärstomater
1 dl torkade röda linser
3 dl vatten
1 tsk socker
salt & peppar
 
Servering:
valfri pasta
smör
riven parmesanost
 
Stek löken mjuk med smör och olja. Tillsätt morot och selleri, stek ytterligare någon minut. Tillsätt tomatpure och fräs någon minut. Häll på tomater, linser, vatten, socker, salt och peppar. Låt puttra i 10 minuter. Koka pastan enligt anvisning. Lägg på en klick smör på den färdiga pastan och vänd ihop med såsen. Servera med parmesanost.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0