Marockansk kyckling med aprikos och mandel.

4 portioner.
4 kycklingklubbor eller 8 kycklingben
5 torkade aprikoser, halveras
1 dl russin, helst sultanrussin
1 msk ras el hanout, marockansk kryddblandning
salt & peppar
1 citron, skal och saft
1 gul lök, klyftas
1 zucchini, skär i stavar
2 msk smält smör
1 dl vatten
Servering:
50 g flagad mandel, torr rosta i en panna
couscous
Ugn 225 grader.
Lägg aprikoser och russin i vatten i 10 minuter. Lägg kycklingen i en ungsfast form med kryddblandningen ras el hanout, salt, peppar, skal och saft av citronen. Lägg i löken och zucchinin. Strö över aprikoser och russin. Häll vatten i formen och ringla på det smälta smöret. Tillaga mitt i ugnen i 35 minuter. Rör om då och då. Vänd även på kycklingbitarna. Strö över mandeln och servera med couscous.
Kommentarer
Trackback