Örtöverbakad kalvrygg med pommes de terre mirette.

 
 
 
 
 
Här behöver du ingen sås för örttäcket är smakrikt och potatisen har en del vätska. Körvel ger en god smak.
 
6 portioner.
 
900 g kalvrygg
salt & peppar
olivolja till stekning
 
Örttäcke:
 
50 g smör
1 msk finhackad persilja
1 msk finhackad körvel, går bra med torkad
1 tsk finhackad rosmarin, går bra med torkad
½ dl panko, japanskt ströbröd
salt
 
Pommes de terre mirette:
 
750 g fast potatis
150 g smör
½ dl koncentrerad kalvfond
60 g parmesanost
salt & peppar
 
Mixa allt till örttäcket utom panko och salt. Rör ned det sen.
Sätt ugnen på 150 grader. Krydda köttet med salt & peppar. Bryn det i olja i en stekpanna. Lägg över köttet i en ugnsfast form. Tryck ut örttäcket över köttet. Tillaga mitt i ugnen till 55 graders innertemperatur, cirka 45 minuter. Låt köttet vila ett tag och skär sedan i skivor. Höj ugnsvärmen till 275 grader.
Skär potatisen i tändstickstunna strimlor. Smält smöret i en stekpanna på medelvärme. Lägg i potatisen och puttra sakta tills den är mjuk och färdigstekt. Tillsätt fond, peppar och salt. Häll potatisen i en ugnsfast form och riv över parmesanosten. Gratinera högt upp i ugnen i 10 minuter.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0