Snabb chilikyckling.
Kycklingfilé och en fryst grönsaksmix är huvudingredienserna i den här gratängen. Chilisåsen kan bytas mot mot senap, sweet chilisås, ajvar relish eller pesto.
4 portioner.
4 kycklingfiléer
1 förpackning frysta grönsaker, 450 g
3 dl vispgrädde
1/2 dl chilisås
1 dl riven lagrad ost
1 förpackning frysta grönsaker, 450 g
3 dl vispgrädde
1/2 dl chilisås
1 dl riven lagrad ost
Ugn 225 grader.
1. Putsa kycklingen, salta och peppra runt om. Bryn kycklingen runt om i smör i stekpanna.
2. Fördela grönsakerna i en smord ugnsform. Placera kycklingen på grönsakerna.
3. Vispa samman grädde, chilisås och 21/2 msk vetemjöl i en gryta. Låt koka upp och därefter sjuda under omrörning i ca 3 min.
4. Häll såsen över kyckling och grönsaker. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen 20–25 min. Servera med sallad och kokt ris.
Kommentarer
Trackback