Stekta nudlar med biff & rostad lök.

 
Lättlagad kinesisk middag. Receptet är med lövbiff, men det går bra med annat nötkött eller varför inte kyckling.
 
4 portioner.
 
250 g äggnudlar
400 g lövbiff
1,5 dl hoisinsås
1 msk olivolja
2 salladslökar, strimlas
70 g babyspenat
2 paprikor, hackas
någon sorts chilipasta
ev riven ingefära och vitlök för mer sting
 
Topping:
2 dl rostad lök
limeklyfta
ev 1 kruka färsk koriander
 
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj av i kallt vatten så att de inte blir överkokta av eftervärmen. Strimla lövbiffen.  Låt den marinera i ½ dl av hoisinsåsen minst 5 min. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok.  Stek köttet i omgångar. Vänd ihop nudlarna med kött, salladslök och spenat ( ev ingefära och vitlök ). Tillsätt resten av hoisinsåsen och dra av från värmen när allt är varmt. Smaka av med salt. Toppa med rostad lök och servera med en limeklyfta och ev färsk koriander.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0