Pasta - och fläskfilegratäng.

 

Härlig pastagratäng där allt samlas under ett gratängtäcke smaksatt med mango, tomat och paprika.

Du kan välja pasta av valfri sort, t ex farfalle, gnocchi eller penne. Tärnad mango hittar du i frysdisken.

 

4 portioner.

 

400 g kokt pasta

1 fläskfile, 700 g

salt & peppar

2 msk smör

 

Gratängsås:

1 gul lök

1 gul paprika

1 röd paprika

2 msk smör

150 g mango, tärnad

2 dl crème fraiche

3/4 dl mango chutney

2 msk tomatpure

 

Topping:

12 körsbärstomater

1 dl riven lagrad ost

 

Garnering:

rostade körsbärstomater

 

Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Spola av i kallt vatten och blanda lite olja i pastan. Lägg pastan i en smord ugnsform.

Putsa och skiva köttet, salta och peppra. Bryn köttet i smöret på båda sidor. Lägg köttet ovanpå pastan i formen.

Finhacka löken, tärna paprikorna och fräs mjukt i smör utan att det tar färg. Rör ner mango, crème fraiche, mango chutney och tomatpuré, låt allt koka samman i ett par minuter. Fördela blandningen över köttet. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter tills gratängen fått fin färg.

Garnera med  rostade körsbärstomater.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0