Pasta - och fläskfilegratäng.
Härlig pastagratäng där allt samlas under ett gratängtäcke smaksatt med mango, tomat och paprika.
Du kan välja pasta av valfri sort, t ex farfalle, gnocchi eller penne. Tärnad mango hittar du i frysdisken.
4 portioner.
400 g kokt pasta
1 fläskfile, 700 g
salt & peppar
2 msk smör
Gratängsås:
1 gul lök
1 gul paprika
1 röd paprika
2 msk smör
150 g mango, tärnad
2 dl crème fraiche
3/4 dl mango chutney
2 msk tomatpure
Topping:
12 körsbärstomater
1 dl riven lagrad ost
Garnering:
rostade körsbärstomater
Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Spola av i kallt vatten och blanda lite olja i pastan. Lägg pastan i en smord ugnsform.
Putsa och skiva köttet, salta och peppra. Bryn köttet i smöret på båda sidor. Lägg köttet ovanpå pastan i formen.
Finhacka löken, tärna paprikorna och fräs mjukt i smör utan att det tar färg. Rör ner mango, crème fraiche, mango chutney och tomatpuré, låt allt koka samman i ett par minuter. Fördela blandningen över köttet. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter tills gratängen fått fin färg.
Garnera med rostade körsbärstomater.