Kyckling- och kantarellgratäng.
![](https://cdn3.cdnme.se/3938116/8-3/34749_ar-pastaratter-4_6-430x5731_57bc5e6f2a6b225cfcf0f4e9.jpg)
Laga en god gratäng med smak både Sverige och Italien.
4 portioner.
300 g penne
1 msk olivolja
2 kycklingfiléer
3 dl kantareller eller annan god svamp
2 msk smör
2 vitlöksklyftor
5 dl matlagningsgrädde
10 soltorkade tomater i olja
1 dl hackad färsk basilika
100 g mozzarella, riven
50 g riven parmesan
1 msk olivolja
2 kycklingfiléer
3 dl kantareller eller annan god svamp
2 msk smör
2 vitlöksklyftor
5 dl matlagningsgrädde
10 soltorkade tomater i olja
1 dl hackad färsk basilika
100 g mozzarella, riven
50 g riven parmesan
Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar, men korta tiden ett par minuter.
Tärna kycklingen och stek lätt i en stekpanna, salta och peppra. Stek kantarellerna i smöret.
Finhacka vitlöken och skär de soltorkade tomaterna i bitar.
Blanda pasta, kyckling, svamp, vitlök, tomater och basilika i en smord ugnsform.
Rör samman grädde och mozzarella och häll över. Strö över riven parmesan och gratinera ca 25 minuter.
Låt gratängen vila fem minuter före servering. Dekorera med några kantareller och några basilikablad.
Tärna kycklingen och stek lätt i en stekpanna, salta och peppra. Stek kantarellerna i smöret.
Finhacka vitlöken och skär de soltorkade tomaterna i bitar.
Blanda pasta, kyckling, svamp, vitlök, tomater och basilika i en smord ugnsform.
Rör samman grädde och mozzarella och häll över. Strö över riven parmesan och gratinera ca 25 minuter.
Låt gratängen vila fem minuter före servering. Dekorera med några kantareller och några basilikablad.
Kommentarer
Trackback