Mascarponekräm med nektariner & hallonsås.

Solmogna nektariner och hallon möter krämigt fluff och krispiga kex i en modern ”Peach Melba.
6 portioner.
250 g mascarpone
2 dl vispgrädde
1½ dl prosecco ( mousserande vin )
1 tsk mortalade kardemummakärnor
5 nektariner
½ lime, skal och saft
1 msk flytade honung
9 savoiardikex
HALLONSÅS:
125 g frysta hallon
2 msk honung eller socker
½ tsk vaniljpulver
Vispa mascarpone, grädde, 0,5 dl prosecco och kardemumma fluffigt med elvisp. Skär nektarinerna i mindre bitar. Vänd runt med finrivet limeskal (endast det gröna) och pressad saft. Smaka av med honung. Lägg hallon, honung och vaniljpulver i en kastrull och koka upp. Ställ åt sidan att svalna. Häll 1 dl prosecco i en djup tallrik. Dela kexen och doppa i vinet. Varva mascarponekrämen med kexen nektarinerna och hallonsåsen i serveringsglas.
Kommentarer
Trackback