Parfait med 3 smaker.

 
 
Bara att vispa ihop, smaksätta och ställa in i frysen – glassmaskin behövs inte. Det är bara en sak som är svår: att välja smak! Du kan ta vilka bär som helst.
 
3 dl vispgrädde
3 äggulor
½ dl florsocker eller strösocker
1 tsk vaniljsocker
1½ dl blåbärsylt, lingonsylt eller hjortronsylt
2 msk blåbär, lingon eller hjortron
 
Vispa grädden fluffig. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst. Vänd ner 1 dl sylt och all grädde i äggvispet. Varva parfaitmassan och resten av sylten i en form. Strö över lite bär och ställ i frysen minst 5 timmar.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0