Rispappersrullar med dipsås.
![](https://cdn3.cdnme.se/3938116/8-3/1616521_57e793f7ddf2b33e0e0098de.jpg)
Ett bra sätt att få i sig krispiga grönsaker. Du kan naturligtvis använda de grönsaker du gillar.
4 portioner.
150 g tunna risnudlar ( tex vermicellinudlar)
150 g morötter
100 g rättika
3 dl färska böngroddar
24 st rispappersblad
1 st isbergssallad
1 kruka koriander
1 kruka mynta
Fyllning:
300 g skalade räkor
2 st avokado
1 msk finriven ingefära
Dipsås:
1 dl sweet chilisås
2 st lime, saft
2 msk fisksås
1 vitlöksklyfta, skivad eller hackad
Blötlägg nudlarna enligt anvisning på örpackningen. Skala och skär morot och rättika i tändsticksstora strimlor. Rör ihop alla ingredienser till dippsåsen.Dela ev räkorna. Gröp ut och tärna avokadoköttet. Vänd ihop räkor, avokado och ingefära.
Fyll en skål med ljummet vatten och doppa ett rispapper 10 sekunder.Lägg lite av fyllningen och de olika grönsakerna mitt på arket.Vik in båda sidorna mot mitten, rulla sedan ihop till ett litet paket. Gör likadant med alla rullar och lägg på ett fat.
Servering: Lägg en fylld rulle i ett salladsblad, lägg på koriander och mynta, rulla ihop och doppa i dippsåsen.
Kommentarer
Trackback