Gratinerad lax med basilika och västerbottensost.

 
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk.
 
 
500 g laxfile
salt & peppar
250 g skogschampinjoner, delade
3 vitlöksklyftor, skivade
70 g färsk spenat
200 g körsbärstomater
 
 
 
Basilika - och västerbottenssås:
 
2,5 dl grädde
2 msk fiskfond
1 dl vatten
½ citron, pressad saft
1 kruka färsk basilika, grovhackad
50 g västerbottensost, riven
 
Servering:
ris eller potatis
 
Sätt ugnen på 200°.
 
Skär laxen i portionsbitar och salta. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör. Stek svamp och vitlök ca 5 min. Lägg ner spenaten och vänd runt tills den sjunkit ihop. Tillsätt tomaterna.
 
Täck botten på en ugnsform med svampblandningen.Lägg laxbitarna ovanpå och dra några varv med pepparkvarnen.
 
Blanda alla ingredienser till såsen och häll den över fisken.Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
Servera med en grönsallad och ris eller kokt potatis.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0