Grekiskt långkok.

 
 
En mustig och fantastiskt god gryta som sköter sig själv medan du får tid till annat. Om du har ugnen på 130 grader så tar det väldigt lång tid, prova att ha den på 150 grader. Mot slutet kan du ta bort foliearket och höja till 175 grader om det är mycket vätska kvar.
 
6 portioner
 
      1.5 kg högrev
1 msk flingsalt1 tsk svartpeppar
2 msk olivolja
800 g krossade tomater
3 msk koncentrerad kalvfond
2 gula lökar i klyftor
5 vitlöksklyftor, skivade
röd chili, strimlad
2 kanelstänger
3 lagerblad
0.5 msk spiskummin
0.5 msk mald koriander
 
Servering:
ris eller tacotillbehör
 
 
Sätt ugnen på 130°.
 
Salta och peppra köttet. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn runt om. Blanda krossade tomater med resten av ingredienserna i en ugnsform och lägg ner steken i såsen. Täck formen med aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen 5–6 timmar.
När köttet är klart ska det gå att dela med en gaffel.
Servera med ris eller tacotillbehör.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0