Krossad potatis med vitlök och bacon.

 
 
Servera som ensamrätt tillsammans med gräddfil eller som tillbehör till kött och kyckling.
 
 
4 portioner.
 
16 mellanstora mjöliga 
potatisar
125 g bacon
1 tsk salt
1/2 tsk paprikapulver
2 vitlöksklyftor
100 g smör
1 liten knippe persilja
 
 
Ugn 250 grader.
 
Skala och koka potatisen precis mjuk. Mjukstek baconet.

Lägg ut potatisen på en plåt. Tryck till dem med ett glas en gång.

Salta och strö över paprikapulver. Ringla över lite olja. Sätt in i ugnen 20 min. Vänd potatisen och ringla över mer olja och låt stå i ugnen cirka 20 minuter.

Pressa vitlöksklyftorna och mixa dem med smöret. Ta ut potatisen ur ugnen och klicka vitlökssmöret på potatisen. Skär baconet i bitar och lägg det ovanpå. Sätt in potatisen i ugnen igen och stek ca 5 min till.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0