Laxlasagne med tomat.

400 g små tomater på burk, t ex Mutti
½ medelstor purjolök
2 vitlöksklyftor
matfett till stekning
saft och finrivet skal av
1 citron
3 dl turkisk yoghurt
½ dl hackad dill
2 dl crème fraiche
salt och peppar
8–10 lasagneplattor, gärna färska, 200 g
200 g kallrökt lax
i skivor
1 dl riven smakrik ost
Servering:
kokta rödbetor
sallad
Låt tomaterna rinna av. Spara eventuellt tomatspadet till en soppa.
Strimla och skölj purjolöken. Skala och riv vitlöken.
Fräs purjolök och vitlök mjukt i valfritt matfett. Lägg åt sidan.
Blanda citronsaft- och skal med yoghurten, dillen och crème fraichen. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 225°. Varva färska lasagneplattor, laxskivor, yoghurtkrämen, purjolöksblandningen och tomaterna i en form, ca 15×20 cm.
Avsluta med ett lager yoghurtkräm och den rivna osten.
Tillaga i ugnen ca 40 minuter. Servera med kokta rödbetor och sallad.