Pulled pork i hamburgerbröd.
6 - 8 portioner.
1,5 kg fläskkarre i bit
2 gula lökar, klyftade
6 vitlöksklyftor, skivade
2,5 dl barbecuesås
Kryddblandning:
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk flingsalt
1 tsk grovmalen svartpeppar
0,5 msk rörsocker
2 tsk chiliflakes
2 tsk mald ingefära
2 tsk mald koriander
Servering:
hamburgerbröd
ruccola
cole slow
rostad lök
Sätt ugnen på 130°.
Mortla ihop alla ingredienser till kryddblandningen. Gnid in hela köttbiten med kryddorna. Lägg köttet i en gjutjärnsgryta eller en ugnsform. Fördela lök och vitlök runt om köttet och vänd runt allt i barbecuesås. Sätt på locket på grytan eller täck formen med aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen ca 5 timmar.
Ta ut köttet ur ugnen och dra sönder det med två gafflar. Det ska vara mört och trådigt.
Fyll bröden med kött, slaw, rucola och rostad lök.
Kommentarer
Trackback