Rostad baguette med tomat, pesto och mozzarella.

Att rosta tomaterna förhöjer deras smak.
6 portioner.
6 skivor ljust bröd, gärna
skivad surdegsbaguette
1 dl grön pesto
250 g mozzarellaost
Tomatsallad:
500 g blandade körsbärs
tomater
3 vitlöksklyftor
3 msk finhackad
basilika
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1–2 msk olivolja
Garnering:
basilika
flingsalt
olivolja
Ugn 225°
Tomatsallad: Dela tomaterna och lägg i en långpanna med bakpapper. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök och basilika, strö det över tomaterna tillsammans med salt och peppar. Ringla över olja. Rosta i ugn ca 20 min.
Rosta brödskivorna på ett galler i ugnen ca 5 min, tills de fått lite färg.
Bred ut pesto på brödskivorna. Skiva mozzarellan och fördela på brödskivorna, toppa med de rostade tomaterna. Garnera med basilika och flingsalt och ringla över lite olja.
Kommentarer
Trackback