Smakrik sallad med asiatisk anka.

 
 
4 portioner.
 

1 ankbröst

2 msk japansk soja

2 msk sherry

1 tsk socker

2 stjärnanis

1 tsk hela korianderfrön

1 dl teriyakisås

5 cm färsk ingefära, finhackad

1 påse valfria salladsblad

1/2 gurka, tunt skivad

3 salladslökar, finskurna

färsk koriander, mynta och/eller thaibasilika

1 knippa rädisor

2 tsk sesamolja

1/2 lime

1/2 dl rostade jordnötter

 

Blanda soja, sherry, socker, stjärnanis, koriander, teriyakisås och ingefära i en kastrull. Värm sakta tills det nästan kokar.

Ta bort skinnet från ankbröstet och lägg i kastrullen. Koka sakta i 6 minuter, vänd och koka lika länge på andra sidan.

Ta upp köttet, svep in det i folie och låt kallna. Spara såsen, sila om du vill. Skär ankbröstet i tunna skivor eller strimlor när det kallnat och lägg tillbaka i såsen.

Blanda salladsblad, gurka, salladslök, örter och rädisor med sesamolja och pressad lime. Lägg upp på fat och fördela ankköttet ovanpå. Strö över jordnötter.

Tips! Du kan också linda in ankkött i gurkskivor som du hyvlat på längden. Stick in en tandpetare och servera som festligt drinktilltugg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0