Viltskavsgryta med messmör och lingon.

Lingon och messmör gör viltskavsgrytan både syrlig och rund i smaken. Servera den gärna med kokt potatis och broccoli.
4 portioner.
2 paket renskav eller annan skav
1 gul lök
2 msk smör eller rapsolja
4 dl visp - eller matlagningsgrädde
1 köttbuljongtärning
½ dl frysta lingon
½ dl messmör
1 tsk torkad timjan
salt & peppar
potatis
broccoli
Halvtina skaven.Skala, dela och strimla löken.Fräs skaven i smör eller olja i en stekpanna eller gryta så det får lite färg. Tillsätt löken och låt den fräsa med mot slutet. Häll i grädde och smula ner köttbuljongtärning. Koka ihop på svag värme ca 5 minuter. Smaksätt med frysta lingon, messmör och torkad timjan. Krydda med salt och peppar. Bjud gärna viltskavsgrytan med kokt potatis eller potatismos och broccoli.
Kommentarer
Trackback