Äppel - och rabarber kompott till glass.

6 portioner.
2–3 äpplen
½ liter rensad och grovt hackad rabarber
50 g smör
2–3 msk socker
2 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
½ liter rensad och grovt hackad rabarber
50 g smör
2–3 msk socker
2 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
Servering
1 liter vaniljglass
Skölj och kärna ur äpplena, och hacka dem grovt.
Hetta upp smör i en panna utan att det får färg, lägg i äpplen och rabarber, strö över socker och kryddor. Rör om några minuter tills det saftat sig.
Servera varmt i portionsskålar på glass.
Hetta upp smör i en panna utan att det får färg, lägg i äpplen och rabarber, strö över socker och kryddor. Rör om några minuter tills det saftat sig.
Servera varmt i portionsskålar på glass.
Kommentarer
Trackback