Havrerutor med hallon.

200 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl hallonsylt
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl hallonsylt
Topping:
150 g smör
4 1/2 dl havregryn
3 dl strösocker
1 1/2 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 225°.
Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i smält smör, grädde och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten.
Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i smält smör, grädde och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten.
Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter tills kakan är så mycket gräddad att det går att breda på sylt.
Bred försiktigt på hallonsylt utan att trycka ner kakan.
Topping: Smält smöret och rör i havregryn, socker och vaniljsocker. Fördela över kakan och grädda klart i ca 15 minuter. Låt kakan svalna och skär i rutor.
Kommentarer
Trackback