Kantarell - och ädelost paj.

PAJSKAL:
3 dl vetemjöl
100 g smör, kallt
1 dl kvarg
2 tsk kantarellfond
flingsalt
FYLLNING:
3 dl grädde
2 ägg
2 äggulor
2 tsk kantarellfond
2 dl ädelost
1 ½ dl västerbottensost, riven
5 dl kantareller, smörstekta
Dela smöret i bitar och lägg det tillsammans med mjölet i en skål .Arbeta degen tills den blir smulig. Tillsätt kvarg, fond och salt. Arbeta snabbt ihop degen och tryck ut den i en pajform. Nagga botten och låt den vila 30 minuter i kylen. Grädda sedan pajskalet, 200 grader i 8-10 minuter.
Stek kantarellerna i torr panna för att få bort all vätska. Stek sedan kantarellerna i riktigt smör. Låt rinna av.
FYLLNING:
Rör ihop ägg, äggulor, fond och ost. Blanda i grädden (vispa inte). Tillsätt de stekta kantarellerna och smaka av med salt och peppar .Häll smeten i pajskalet och grädda i 175 grader i cirka 20-25 minuter.
Kommentarer
Trackback