Kokt torsk med äggsås.

4 portioner.
600 g torskfile
4 ägg
1 dl mjölk
2 dl grädde
1 paket sockerärtor
1 liter vatten
1 schallotenlök
1 dl vitt vin
1 msk smör
1 dl persilja
Koka upp vatten.
-
Lägg i en skivad schalottenlök, slå i vinet eller byt mot 1 msk vitvinsvinäger.
-
Salta och peppra.
-
Smörj en ugnsfast form.
-
Lägg i torsken, salta och peppra.
-
Slå över kokspadet.
-
Lägg på ett paket sockerärtor.
-
Täck med ett smörat smörpapper och ställ in i ugnen på 125 grader i ca 10 min.
-
Under tiden knäck fyra ägg i en tjockbottnad rostfri kastrull.
-
Tillsätt 1 dl grädde och 1 dl mjölk.
-
Låt stelna under omrörning.
-
På slutet tillsätt sista dl grädde och mixa slät med stavmixer.
-
Lägg i en klick smör och fint hackad persilja.
-
Smaka av med salt och peppar.
-
Lägg upp torsken på en tallrik ihop med lite sockerärtor och kokt potatis.
-
Servera med den goda såsen till.
Kommentarer
Trackback