Äppeltosca.
100 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
1,25 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 äpplen, skalade
1 tsk kanel
Glasyr:
50 g smör
0,75 dl strösocker
50 g mandel, flagad
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjöl och vaniljsocker och rör till sist i det smälta smöret. Blanda väl. Häll smeten i en bröad springform.
Skala äpplena om du vill, dela och kärna ur dem och skär i lagom tunna skivor. Tryck ner äppelskivorna i smeten och pudra över kanel.
Grädda i ugn i cirka 25 minuter. Ta ut kakan och höj ugnsvärmen till 200 grader.
Toscaglasyr
Smält smör och socker. Blanda i mandelspånen i mjölet. Rör noga. Häll slutligen i mjölken.
Häll den varma toscasmeten över kakan och ställ in den i ugnen igen på 200 grader i 8-10 minuter.
Ät den som den är eller servera med en klick vispad grädde.
Kommentarer
Trackback